Runners & Joggers Sport - Weetjes

Vanuit onze jarenlange ervaring kunnen wij onze klanten perfect adviseren bij de aankoop van wandel- en/of loopproducten. Maar het gaat verder. Wij komen dagelijks in contact met de moeilijkheden, irritaties en zelfs gevaren die wandelaars en lopers tegenkomen. Daarom geven we je op deze pagina een aantal handige weetjes, tips en oplossingen voor vaak terugkomende problemen.

Ook als je zelf interessante tips hebt, mag je ons altijd contacteren zodat we ze hier ook kunnen posten. Aarzel zeker niet om je adviezen te delen met collega-lopers en -wandelaars!
 

 Wandelen ... een sport voor iedereen!!!

Wandelen is een gezonde sport die door ieder, jong of oud, kan beoefend worden ... en dit zonder enige prestatie- of tijdsdruk.

Voor vele beoefenaars van andere sporten, is wandelsport voor "oude mensen" en andere personen ... doch niets is minder waar.

Wandelsport heeft meer voordelen voor ons lichaam dan enige andere sportbeoefening ... zien we maar naar de talrijke kwetsuren die voorkomen bij de meer "actieve" sporten.

Wandelen kan je alleen, met het hele gezin, vrienden, ... slank of volslank , op elk moment van de dag ... en dit zonder dat je oververmoeid thuiskomt ... ook de negatieve bijwerkingen van sporten zijn bij het wandelen minimaal. 

Kwetsuren zijn meestal uit den boze ... aangezien de lichamelijke inspanning op een rustige manier gebeurt, onze gewrichten/wervelkolom worden minder zwaar belast ( lees: nadelige schokken )... en toch worden onze hart- en bloedvaten versterkt.

Een goede wandeling geeft ons de nodige gezonde inspanning en voldoende activatie/werking van onze ademhalingswegen en longen ... en verbreekt tevens het meestal zittend leven, en draagt bij tot het verfrissen van onze geest ... kortom ons metabolisme vaart er wel bij.

En daarbij komt nog, wandelen kan men met eender welke uitrusting ... doch goede schoenen ter ondersteuning van onze voeten en de juiste sokken geven je extra comfort ... deze uitrusting is spotgoedkoop, vergeleken met andere sporten.

Buiten je individuele wandelgebeuren, kan je ook voor een klein prijsje toetreden tot een wandelklub,... die met talrijke organisaties van wandelingen, compleet met goedkope horecaverzorging, ten dienste staan.

Wandelen ... een gezonde ontspanning ... alles kan, niks moet.

Wandelbonden:       VWF            VVRS           AKTIVIA